: :

Giv biodiversiteten en hånd

Biodiversiteten er truet fordi dyrenes og insekternes naturlige levesteder og dermed fødegrundlag skrumper. Du række insekterne en hjælpende hånd ved at indrette din have, så den byder på både levesteder og føde. Naturnære planter har meget at byde på til de kræsne insekter, der ofte er tilpasset bestemte plantearter i naturen.

 

Grøftekantens stauder

Har du nogensinde tænkt på, at mange af naturens vilde planter er nære slægtninge til de stauder, vi holder af at dyrke i haven?

Blomsterne er måske lidt mindre og farverne knapt så iøjnefaldende, men til gengæld er de super nemme at have med at gøre, fordi de helt naturligt er tilpasset vækstbetingelserne på vores breddegrader.

 

Nu kan vi tilbyde et spændende udvalg af grøftekantens stauder, der giver din have et let og naturligt strejf af blomstereng og grøftekant.

 

 

Giv biodiversiteten en hånd

De vilde planter er ikke alene tilpasset klimabetingelserne her til lands. De er også tilpasset insektlivet, og derfor rækker du naturen og miljøet en hjælpende hånd, når du planter de smukke, vilde planter i din have.

 

Biodiversiteten er jo netop under pres, fordi insekternes naturlige levesteder forsvinder, i takt med at byerne vokser. Ved at plante vilde planter i din have, gør du den til en oase og et spisekammer for de bier og andre bestøvende insekter, der er forudsætningen for alt planteliv på jorden.

 

Det er ikke lige meget, hvilke planter din have lokker insekterne til med. Alle planter er i princippet gode for klima og miljø, men lokale planter og lokale insekter er ganske enkelt skabt for hinanden. Insekter er meget selektive i deres valg af føde og levesteder, og derfor er det ikke altid, at forædlede haveplanter med oprindelse andre steder på kloden har lige så meget at byde på set med insektøjne som den beskedne blomst fra den danske natur.

 

 

Cikorie

Cichorium intybus er en rigtig grøftekantsplante med opret stiv vækst og store kurvblomster i en helt speciel lyseblå farve midt på sommeren. Planten bliver 60-80 cm høj.

Stor knopurt

Centaurea scabiosa er en nær slægtning til stauden bjerg-knopurt, der ofte ses i haverne, og den er lige så smuk, med store, lette, lilla blomster.

Gul snerre

Galium verum kaldes også for Jomfru Marias sengehalm. Det er en køn, vild plante med bittesmå gule blomster i en tæt top. Blomstrer midt på sommeren.

Slangehoved

Echium vulgare er smuk som nogen staude med sine store, tragtformede himmelblå blomster, der er røde i udspring og derfor giver hele planten et flot farvespil.

Blåhat

Knautia arvensis minder ikke så lidt om skabiose men har lidt mindre blomster. Blomsterne er fint lyslilla og danser elegant i luften omkring planten, der har en åben vækst.

Torskemund

Linaria vulgare ligner en miniatureudgave af sommerblomsten løvemund. De små sart lysegule blomster er samlet i korte aks og blomstrer i juni-juli.

Hvid okseøje

Leucanthemum vulgare er agerlandets kønne hvide margerit, med store kurvblomster med hvide randkroner og en tæt midte af gule skivekroner.

Pomerans-høgeurt

Pilosella aurantiaca er en smuk vild plante, der ikke ses så ofte i naturen, men også anvendes som staude til havebrug for sine smukke orangerøde blomsters skyld.

Dag-Pragtstjerne

Silene dioica er en naturligt forekommende skovbundsplante med smukke rødlilla blomster på 30-50 cm lange stængler. Blomstrer maj-august.

Bidende ranunkel

Ranunculus acris er en meget udbredt eng- og grøftekantsplante, der også er kendt som smørblomst på grund af de glinsende gule kronblade.

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld